De Trimsalon

Behandeling

Over mij
Behandeling
Foto's
Prijslijst
 
 
 
 
 
 
 

 

In de trimsalon wordt met u overlegd wat de beste behandeling is voor uw hond. Uw hond krijgt in een rustige sfeer alle aandacht en verzorging die hij/zij nodig heeft. Er zijn nooit meerdere honden tegelijk in de trimsalon aanwezig, tenzij u zelf meerdere honden meebrengt.

De vachtverzorging die uw hond krijgt verschilt per ras en vachttype. Uw hond wordt eerst volledig uitgeborsteld en, indien nodig, voorzichtig ontklit.

De ruwharige honden, zoals een Westie, Schnauzer of een Fox terriër, worden geplukt, dat wil zeggen dat met de hand de rijpe, dode haren verwijderd worden. Honden met een middellange, zijdeachtige vacht, bijvoorbeeld de Engelse cocker spaniel en setters, worden deels geknipt met de effileerschaar en deels geplukt. Langharige, zijdeachtige honden zoals de Maltezer leeuwtjes, Shih Tzu's en Yorkshire Terriërs worden volledig geknipt. Het officiële model kan, indien gewenst, uiteraard aangepast worden.

Als uw hond veel last van verharen heeft, dan kunt u de hond laten wassen en föhnen. De shampoo wordt aangebracht en trekt een half uur in, de hond wordt in de tussentijd in handdoeken gewikkeld en volgens de T-Touch methode gemasseerd. Na het uitspoelen van de shampoo wordt de onderwol uit de vacht geblazen. Vervolgens wordt de hond nog een keer in de shampoo gezet, afgespoeld en gedroogd. De behandeling duurt 2,5 uur.

Verder worden de nageltjes geknipt, het haar tussen de voetzooltjes verwijderd, de buik geschoren en de oren schoon gemaakt. Indien gewenst kan de hond ook gewassen en geföhnd worden. De behandeling van de hond duurt gemiddeld zo'n 3 tot 4,5 uur. Er wordt met u afgesproken hoe laat u de hond kunt ophalen.